Om rättegången i DN

”Århundradets showbizrättegång, i världens underhållningshuvudstad” – intresset är stort när rättegången mot Michael Jacksons läkare inleds i Los Angeles. Conrad Murray riskerar fyra års fängelse för Michael Jacksons död den 25 juni 2009.

Murray anklagas för att ha gett superstjärnan så mycket lugnande medel att det utlöste dödsfallet i det hyrda huset i Los Angeles-området Holmby Hills.

Försvaret väntas under den fyra – sex veckor långa rättegång som börjar på tisdagen hävda att Jackson själv tog extra doser då Murray tillfälligt lämnade rummet.

Advokaterna vill också visa en videoupptagning av den bisarra ”presskonferens” Jackson höll i London den 5 mars 2009, då han tillkännagav en serie konserter i den brittiska huvudstaden. Det ska bevisa att stjärnan då var skör, både fysiskt och psykiskt.

Ett argument till Murrays fördel är även att Jackson i samband med Londonframträdandet talade om endast tio konserter på The O2, arenan vid Themsen som tidigare var känd som Millenniedomen.

Det utökades sedan till hela 50 konserter, ett åtagande som enligt försvaret utsatte den då ganska scenrostige stjärnan för fatal stress.

I enlighet med amerikansk praxis ska hela processen direktsändas, men en veritabel cirkus väntas ändå när medier, fans och de kändisar som ingick i Jacksons vän- och släktkretsar ska samsas runt och i Los Angeles Superior Courts lokaler i den kaliforniska storstadens centrala delar.

Brittiska The Sun utnämner rättegången till ”århundradets showbizrättegång, i världens underhållningshuvudstad”.

En del fans tycker att Murray kommer för lindrigt undan, oavsett hur rättegången slutar. Läkaren uppges ha haft en månadslön på 150.000 dollar, motsvarande nästan 13 miljoner kronor om året. Mycket av de pengarna verkar han ha lagt på att uppvakta unga kvinnor. Han rapporteras ha haft flera parallella förhållanden som den fatala fredagen upptog det mesta av hans uppmärksamhet.

Om Murray fälls för vållande till annans död riskerar han som högst fyra års fängelse – ett mycket milt straff, tycker kritiska fans.

-DN.se




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: