GOTT NYTT ÅR!


Hoppas alla får en super bra Nyårsafton och ser fram emot ett 2011 här på bloggen!♥

"Advokatens strategi: Michael Jackson tog sitt eget liv"

Källa: Aftonbladet.

Dans video, Realeas party för Michael NYC.

Några Jullåtar.

Video: Huset Michael ville köpa.


Michael
Corbett besökte 40 miljoner dollar Bel Air palatset Michael höll på att förhandla om för att köpa strax innan hans alltför tidiga död i juni 2009. Den 20.000 kvadratmeter, 15 sovrum, 16 badrum herrgården var modellerad efter Vita huset och Versailles.

Agenten
Sally Forester Jones berättar: Michael "gick bara in och flämtade. Han hade hört om huset, kom och besökte det och älskade det, älskade allt med det. "

Kolka in Video visningen av huset!

Slave to the rhythm
För ett par veckor sedan läckte en tidigare outgiven Michael Jackson låt vid namn ” Slave to the rhythm” ut. Låten som är inspelad av Michael på 80-talet är en riktig klubbhit men låten som läckte var inte i original version och det riktiga slutet på låten fattades.


Jacksonthrill kan idag som en tidig nyårskaramell, för första gången, bjuda er på the final cut från låten. Vi säger bara en sak… Wow! Vilka ad libs Michael bjuder på!

Källa: JT


Så ska 30 vittnen fälla Murray på Tisdag

 

 

 

Citat

“The greatest education in the world is watching the masters at work.”

- Michael Jackson

ANG. DESIGNEN

Eftersom det varit problem med den här Designen sedan jag la upp den på bloggen så har jag bestämt mig för att byta, håller på med en nu så hoppas ni kan stå ut ett litet tag med den gamla! :)

Roliga bilder!

MJ

MJ

 

MJ

 

 

MJ

 

MJ

 

MJMarco8

 

MJ Marco5

Glöm inte...

Buss med Michael omslag.

 

En buss med omslag av Michael Jackson's nya album, Michael, har åkt runt i Seoul (Korea) sedan albumet släpptes den 14 December.

 

Källa.

 

Glest med uppdateringar

Händer inte så mycket i "MJ-Världen" just nu, därför väldigt lite uppdateringar. :)

Hoppas ni har haft en Bra Julhelg!

Fan behind the Scenes, 02 arena.

Rösta så kanske Janet kommer hit på hennes Världs Turné!

 

Michael, 2:a på Billboard listan.

Vinnaren av Serietidningen. [Lucka 24]


(Jag lottade vinnaren med hjälp av random.org)

Vinnaren av bloggdesignen. [Lucka 23]

Handskriven lapp från Michael hittad

 

En handskriven lapp från Michael Jackson har gått under klubban. Lappen som är från Juni 2009 hittades i Michaels hem i Holmby Hills strax efter Jacksons död.

 

På lappen kan man se att Michael hade stora planer inför framtiden. 5 album,  singlar och ett år i London under This is it konserterna var på G. På lappen står: ”One year in London 3? International # 1 2 3 4 5 albums and single.”

 

Enligt lappen verkar det även som att Michael hade stora planer, kanske inom filmbranschen. På lappen står:  ”Talk to digital people, Universal, Warner … make huge $” … följt av 2 ord, ”Who’s doing sculpture for Halloween special.”

 

Enligt polisen är det röda på lappen inte blod utan avtryck från läskedryck.

Källa: Jacksonthrill.

Lucka 24!

Michael firar Jul för första gången.

Michael Jackson Christmas Messages

God Jul!


Hoppas alla får en underbar Jul!♥

Jackson 5- Santa Claus is Coming to Town

Postum succé för Michael Jackson - upp i topp

Källa: Expressen.

Lucka 23!Sista chansen att vara med i Utlottningen!Svenska street dansare i tribute till Michael Jackson

u kan du se det efterlängtade klippet från förra veckans hyllningsfest till Michael Jackson på Café Opera. Kolla in när dansare kommer in på scenen till "Beat It" och sedan fortsätter dansa till ett medley med några av MJs största låtar.

 

Källa.

Michael Jacksons nya album gör världssuccé

Michael Jacksons musik påvisar återigen att den inte känner några gränser. Redan första veckan gick nya albumet ”MICHAEL” rakt upp mot toppen världen över och har redan sålt över 3 miljoner exemplar. Detta gör ”MICHAEL” till ett av de största albumen 2010. I Sverige gick albumet direkt in som etta och har redan hunnit sälja guld. ”MICHAEL” har även nått gulstatus i ytterligare 16 länder, samt sålt platina i 14 länder.

 

TIME hyllar “MICHAEL” och skriver “a carefully assembled recreation of his finest moments as a solo artist and a reminder of why we cared about him to begin with".

 

I London Daily Telegraph skriver Neil McCormick “It has the extraordinary confidence of a pop classic and presages an album that may well be Jackson’s best work since his Eighties glory days.”

 

”Michael” är det första albumet på nio år med nytt material från en av världens mest älskade ikoner. Få artister har på samma sätt konstant lyckats beröra nya generationer av fans. Albumet är ytterligare en release under det nya avtalet mellan Estate of Michael Jackson och Sony Music, en fortsättning på labelns 35-åriga förhållande med Michael och hans musik.

 

Michael Jackson har sålt hundratals miljoner album och har med popfenomenet ”Thriller” rekordet som världens bäst säljande album med över hundra miljoner sålda exemplar världen över.

Källa.

Lucka 22! [Utlottning!]Ne-Yo förklar kommentaren om Michael allbumet "I never said boycott"

Dem senaste dagarna har media rapporterat om att Ne-Yo bojkottar det nya Michael Jackson albumet Michael. R&B/ pop artistern och låtskrivaren Ne-Yo vill att du ska veta att han inte bojkottar albumet.

En artikel postades på  nyhets kändis sajten TMZ, som påstod att Ne-Yo "gör en one.man boycott" mot Michael's nya album men Ne-Yo håller inte riktigt med artikeln. "Jag kommenterade om den nya MJ albumet," skrev Ne-Yo på sin officiella Twitter sida. "Att han var en perfektionist, Jag tror inte han skulle släppt albumet om han var vid liv."

"Jag sa aldrig Boycott."


Källa.

Här dissar Jermaine sin döde bror

 

Jermaine Jackson – Word to the Badd:

KÄLLA:Jacksonthrill.se

Julklapps tips!

Lucka 21!

Vinnaren av serietidningen är...

Grattis! Skicka din adress till bloggens mejl Thekingofpopmj@live.se så ska jag skickar jag tidningen såfort jag hinner. Och för er som inte vann, det kommer en till Tävling så håll utkik!

Bildkälla.

 

Gör er redo för Michael Jackson’s Bad Tour på DVD + mycket mer!

Michael Jackson’s Bad TourDVD är något som Jackson fans har önskat sig år efter år men aldrig har önskan slagit in. Fram tills nu? Enligt en mycket säker källa till Jacksonthrill (som tidigare har haft rätt) så är en Michael Jackson Bad World Tour DVD på ingång!

Det som planeras är en mycket trolig DVD release av Bad Tour: Live At Wembley Stadium som är planerad för år 2012. DVDn kommer att dyka upp i samband med det nya jubileumsalbumet av Bad med titeln ”Bad 25th anniversary”. Albumet kommer att innehålla 4-5 låtar remixade av moderna artister, liknande Thriller 25. Även minst en tidigare outgiven låt från Bad eran kommer att följa med på albumet.

Som om det inte vore nog med ett DVD släpp av Bad Tour från Wembley så planeras det även en möjlig utgåva från Bad Tour/LA.

Inte illa. Men redan nu,  år 2011 kommer en hel del spännande släpp att äga rum. Det planeras bla att släppas en reamastrad utgåva av albumet Off The Wall som Quincy Jones kommer att leda.

Ett annat projekt på gång kommer att vara ett album med soundtracket till den nya Jackson-showen Cirque du Soleil. För detta album planeras minst en ny tidigare outgiven Jackson låt.

Som grädde på mosen kan vi även berätta att en officiell remix av låten Hollywood Tonight från nya albumet ”Michael” är på ingång. Om låten kommer att släppas som 3:e singel vet vi inget om i skrivande stund men visst luktar det singelmaterial? Som vi tidigare kunde berätta planeras ”Monster” som 2:a singel från albumet Michael. Om en möjlig singelutgåva av Hollywood Tonight är i görningen låter vi vara osagt. Någon mer än oss som ser fram emot de kommande åren?

Källa: Jacksonthrill.se

Lucka 20!Ne-Yo bojkottar nya MJ albumet.

 Ne-Yo bojkottar nya Michael Jackson albumet, han säger till oss att han inte vill lysna på det för att MJ skulle aldrig velat att det skulle släppas.

Sångare/låt skrivaren/producenten var i NY i veckan där han förklarade att MJ var en perfektionist, "om Michae fortfarande levde ... tror jag inte albumet skulle vara ute än."

Källa: TMZ

Sista dagen att anmäla sig till Lucka 18! [Tävling]

An American Dream, Julafton på TV4+

Tack för tipset Katta!

Program om Bubbles, 28/12 TV4+

"Popkungen satte stilen"

 

Jaden Smith bär Thriller Jacka.


Jaden Smith dansar till 'Beat It'

Lucka 19!
One Sweet Day, Fan video.

Neverland har renoverats.

källa: Tmz.

 

Lucka 18! [Tävling]

Använde mig av Videofy istället så nu fungerar det! [Sista anmälningsdagen är måndag 20 December]

Ny Design!

Nu är äntligen den nya designen här!

Dock som ni säkert fungerar inte allt som det ska, Menyn ligger i vissa webbläsare väldigt långt bort eller efter blogen. Jag har försökt lösa det men det ser olika ut i Webbläsarna så jag tänkte fråga blogg.se på måndag.

Fungerar det/inte i din dator? Vad har du för Webbläsare?

Larry King- Just Beat It!

Efter 25 år avlutade Larry King sin show i en röd läder jacka, kanske lite inspirerat från Michael? :)

källa: Tmz

Lucka 18, Blir försenad till imorgon.

Youtube vill inte riktigt sammarbeta med mig så lucka 18 blir försenad tills imorgon. Men det kommer vara något riktigt roligt så ni får försöka hålla ut till imorgon! :)

Neverland- En musik himmel för ungdomar.


Ägarna av Neverland Ranch vill göra egendomen till en Musik himmel för Ungdomar.

TMZ har hört att Colony Capital vill göra en business plan för att göra Neverland till ett litet Musik institut, Likanande Juilliard School i New York. Planen är att lära ungdomar allt om musik, inklusive skriva och framföra.

Colony vill göra fastigheten till ett universitet med inriktning på ungdomar, fattiga som rika, som kan lära sig vad som gjorde Michael Jackson en legend.

Men det finns två osäkra block. Det första är att Santa Barbara County måste vara villiga att godkänna projektet.

Det andra och största problemet, är om Colony Capital kan använda Michael Jackson's namn för att marknadsföra institutet. TMZ har goda nyheter för Colony... källor kopplade med Michael Jackson Estate säger till TMZ, "Det är en intresant ide och vi skulle vara öppna till det".


SNIPP – Michael Jackson’s – Peter Pan

Under Thriller eran spelade Michael Jackson in en låt vid namn Peter Pan. Michael nämde låten 1993 under en intervju och vi kan nu exklusivt bjuda på ett 36 sek långt klipp från Michael Jackson’s - Peter Pan.

Lucka 17!

'Michael' 1 på Svenska Topplistan!

Mängder av osläppta Jacksonlåtar hittade: "Familjen måste godkänna"

källa.


Mängder av osläppta Jacksonlåtar hittade: "Familjen måste godkänna"

källa.

Lucka 16!


Här kommer KAtherine och barnen bo dem kommande månaderna.

Här kommer Katherine tillsamans med Michael Jackson's barn dem närmaste månaderna när deras hus renoveras.

Huset har b.l.a 7 sovrum, bio, gäst hus och mycket mer, Katherine betalar $26,000 i månaden.


Jackie om semester minnen med Michael

"Monster" blir nästa singel!

Jacksonthrill kan idag avslöja att nästa singel från albumet ”Michael” väntas bli låten ”Monster”.
Låten kommer att släppas som officiell singel i Januari, men kommer att börja spelas på radio tidigare än så. Vi kan även berätta att det finns tidigare outgivet videomaterial med Michael från studion då låten spelades in. De om något borde få tyst på alla galningar som tror att rösten på låten inte är Michael’s. Hurvida videomaterialet kommer att användas i den tänkta musikvideon eller inte kan vi för närvarande inte gå ut med… Det vi kan säga är, att gör er redo för singel nummer 2. Det kommer att bli en riktig rysare!

Lucka 15!

MJ utsedd till Veckans artist!

Michael Jackson - The King of Pop är utsedd till veckans artist på RIX FM, hela veckan kan du tävla om en exklusiv iPad med Michael Jackson material. På lördag och söndag har radiokanalen en helg tillägnad till vår absoluta favoritartist.

Gå in på RIX FMs hemsida för att rösta fram bästa MJ-låt och delta i tävlingen om en iPad.

källa.

14 december var en speciell 'Michael' dag!

Igår släpptes inte bara albumet Michael i U.S.A. För 40 år sedan, den 14 December 1969, gjorde Michael sin tv debut, framträdde med hans bröder, som led-sångare av Jackson 5.

Jackie och Personen som gjorde omslaget

källa.

Lucka 14!


Lucka 13!Lucka 12!Jag slutar med Gratis Designer

Jag slutar med gratis Designer. Jag förstod nog inte riktigt hur mycket tid det skulle kräva, och tid jag inte har just nu. Alla som mejlat mig innan det här inlägget kommer få era Designer.
Nu kostar designer 50 kr men då har jag också lagt ner mer tid på den och mer avancerad! :)

R. Kelly hyllar MJ, 'You Are Not Alone' med på nya albumet!

R. Kelly säger att han gör en hyllning till the King of Pop med en ny version av hans Michael Jackson klassiker 'You Are Not Alone.' Låten kommer finnas som ett bonus spår på ahns kommande album Love Letter. Kelly skrev och producerade faktiskt låten för Michael på orginal releasen på Michaels HIStory album 1995.

Sista Chansen att fråga till videoblogg!

Tänkte spela in en liten video ikväll/imorgon. finns det något annat ni vill att jag ska visa/säga något om?

Lucka 11!

 


'Michael' på ABC Nyheterna

Det är jag som filmat på TV, därför dålig bild & ljud! haha :)

Teddy Riley: 50 Cent var Michael Jackson’s val for ‘Monster’

Lucka 10!
Michael säljer Guld i Holland!

När vi gräver guld i USA…Eller vad är det man säger? Jacksonthrill kan stolt berätta att det nya albumet ”Michael”, som släpptes idag, redan har sålt över 30.000 ex i Holland! Med över 30.000 ex sålda första dagen har det nya albumet med andra ord redan sålt Guld. Bra jobbat Holland!

Källa: JT

Michael officiellt världens största poster!

Guinness World Records bekräftar att Michael Jackson's 'Michael' album framsida som världens största poster. Den  29,070 ft² postern slår rekordet av tidigare poster på 110 ft².

(Byggdes i England)

Källa. Läs mer!

Aftonbladet: "Likplundring"

Michael Jackson - Michael

POP Skivans pressrelease måste nämnas.

Det är ett tio sidor långt dokument som vill bevisa att den riktige Michael Jackson sjunger på ”Michael”, och ingen annan. Alla inblandade, inklusive papperskorgen i skivstudions vänstra hörn, den bakom stickkontakten, vittnar om att det är hans röst.

Stor möda läggs också ner på att förklara att albumet är autentiskt, att det är exakt så här Jacksons uppföljare till ”Invincible” från 2001 hade låtit om han levt. Typ. På ett ungefär.

Michael Jackson ska nämligen ha lämnat efter sig detaljerade beskrivningar till musiker, låtskrivare och producenter om sin vision. En unik så kallad ”road mapp” som bygger på anteckningar och samtal. Ja, alla medverkande kände det som att Jacksons hand guidade dem under inspelningarna. Om handen ifråga bar silverhandske framgår tyvärr inte.

Okej. Absolut. Må så vara.

Diskussionen om det är Michael Jackson som sjunger eller inte är ändå meningslös och paranoid. Och tjatet om hur nära slutresultatet ligger Jacksons ursprungliga idéer är lika absurt.

Det finns ett problem. En liten detalj som inte ens en kackadua med nedsatt syn och hörsel och marknadens sämsta bredband kan missa.Michael Jackson är död.

Han kanske sover med fiskar, åker molnslalom med Jesus eller spelar backgammon med Sankte Per. Vem vet? Men han var definitivt inte i studion när dessa sorgliga ursäkter till låtar färdigställdes. Därför går det inte heller att ta skivan på allvar.

Michael Jackson var inte bara en perfektionist som mixade om ”Billie Jean” över 90 gånger innan han blev nöjd. Han brukade även göra sitt yttersta för att vara modern. Han lyssnade på samtiden, struntade i rasgränser och anlitade de hetaste producenterna och stjärnorna för att kunna låta som i morgon.

År 2010 hade kanske namn som Kanye West, Lady Gaga, Coldplay, Nicki Minaj och den omåttligt populäre tonåringen Justin Bieber stått på gästlistan. Det är ingen vild hypotes. Innan han dog jobbade Jackson till exempel med Lady Gagas svenske producent och hitmakare RedOne.

Nu får fansen lyssna på kasserade inspelningar från 1980 och outgivet skräp med Lenny Kravitz i stället. Efterkonstruktionerna är lika fattiga och själlösa som postuma dokumentären ”This is it”. Filmen gick i stort sett ut på att en skröplig popikon stod och viftade med handen på en brittisk scen.

Likplundringen går att förstå. En popstjärnas död är alltid en bra affär. Och eftersom Michael Jackson var störst blir den kommersiella potentialen oslagbar.

Enligt Wikipedia äger skivbolaget Sony rättigheterna till ytterligare tio Jackson-album med utgivet respektive outgivet material.

Fortsättningen kan bli hur lång och dålig som helst.

 

källa.

Har ni fått hem 'Michael' idag?

Har ni fått hem 'Michael' idag? Själv har jag beställt min från USA så det kommer ta ett tag innan den kommer, längtar helt galet!.

Ni som inte fått hem skivan kommer ni vänta på den eller lyssna på låtarna på Youtube? Jag kommer absolut vänta på skivan, blir en helt annan känsla att öppna den då :)

Expressen Resencerar 'Michael' 4 getingar

Michael Jackson - Michael

Den här comebacken borde inte vara möjlig - och det beror inte på att Michael Jackson är död och begraven.
Det beror på att "Michael" är hans bästa album på ett par decennier.
Michael Jackson - Michael Anders Nunstedt 2010-12-09 Den här comebacken borde inte vara möjlig - och det beror inte på att Michael Jackson är död och begraven.
Det beror på att "Michael" är hans bästa album på ett par decennier.


Det finns inget som pekat åt det här hållet.
Tvärtom. Michael Jackson hade ju tappat greppet redan på "History", 1995.
Visst, samlingen innehöll nya spår som "They don't care about us" och "You are not alone" men också skräp som "Childhood", "Money" och "Come together". Sedan följde remixsörjan "Blood on the dancefloor" (-97) och ointressanta magplasket "Invincible" (-01), samtidigt som stjärnan själv befann sig i något slags offentligt fritt fall.

Det var förmodligen synd om honom redan då, men frågan är om det hör hit nu.
Mest tragiskt var ändå att Jacksons sista relevanta skivsläpp "Dangerous" kom 1991.
Han var en väldigt märklig man, men han var sannolikt inte helt dum i huvudet. Han måste ha sett egna statusen sjunka, han måste ha känt revanschlusten.

Man kan faktiskt höra den elden brinna på "Michael" som, trots att det är en artificiell produkt ganska långt från ett "riktigt" Jackson-album, rymmer såväl inspirerad sång och melodier som siktar på att ta tillbaka initiativet.
Han låter, stundtals, pånyttfödd.
Kanske är cd:n, ironiskt nog, till och med lättare att ta till sig när låtarna slipper den smala stjärnans stora skugga av rättsliga skandaler, egendomligt uppförande och retuscherat storhetsvansinne.

Men framför allt innehåller "Michael" tio spår som alla håller en långt högre standard än materialet på "Invincible". De är inte bra för att komma från en sargad döing, de är bra - punkt.
Däremot kan man ha andra synpunkter.
Är det, till exempel, smakfullt/rättvisande/hedrande att ge ut skivor vars material kanske inte ens varit aktuella för utgivning?
Inte särskilt va.
Men det hade varit mer upprörande om de här spåren förblivit outgivna.

källa.

"Michael" finns på hyllorna hos affären Target

Även fast det officiella release datumet för nya Michael är 13 December, fanns CDs redan på populära affären Target.

Som du kan se på fotot är CDs tillgängliga att köpa! Hyllorna du ser är från Target i New Jersey.

Det är nu bekräftat att det här är ett brott mot releas dag av affären.

källa.

 

 

Lucka 9

 

Hela Hold My Hand Videon!

Jackson handske såld för 2,3 miljoner

En handske som Michael Jackson bar under sin "Bad"-turné i slutet av 1980-talet, såldes för över 2,3 miljoner kronor under en auktion hos Julien's i Beverly Hills på lördagen, skriver BBC. Dessutom såldes en signerad jacka och en fedorahatt som tillhört Jackson. Jackan såldes för cirka 650 000 kronor och hatten för nästan 490 000 kronor.

Källa.

Lucka 8!

Lucka 7!

Lucka 6!
Hold My Hand släpps i butik idag!

Här kan du b.l.a köpa den!

källa.

Rösta på Michael! (Grammy Awards)

American Best Dance Crew: MJ Challange!

Tryck sedan vidar till part 3 osv.

LUCKA 5

 


FRÅGESTUND!


Eftersom uppdateringarna kommer bli dåliga den här veckan tänkte jag köra på en frågestund!
får jag över 10 frågor tänkte jag att jag kunde svara på dem i en Videoblogg! :)

Så det är bara fråga på! Jag avslutar när jag fått tillräckligt måga!

Oprah Winfrey Trailer – Teddy Riley & Cascios

Familjen som hade ett hemlighets full vännskap med Michael Jackson kliver fram för första gången! Plus författaren, Jonathon Franzen är här. Missa inte nya Oprah avsnittet!

källa.

Första felet hittat i Michael Jackson - The Experience för wii!

 

Första felet har hittats i Michael Jackson - The Experience för Wii som släpptes för några dagar sedan. I menyn och på topp listan finns låten Money med som en låt från Blood On The Dancefloor. Hur som helst, Money släpptes på HIStory albumet 1995.

Money släpptes på Blood On The Dancefloor som en Fire Island Radio Edit Remix. Hur som helst, versionen du hör i spelet är defenetivt orginal versionen från HIStory.

 

källa.

Teaser “Hollywood Tonight” hos Ellen DeGeneres

källa.

Svar

SV: UPT: Man kan tyvär inte rösta utan det är folk från Musikindustrin som röstar.

Tack Katta för hjälpen!

Lucka 4!Michael gjord av kristaller!

Paul Smyth, en fanatsikt Michael fan, gjorde en Michael Jackson bust (Kan inte komma på det Svenska ordet). Den är gjord av 14.800 Swarovski kristaller. Det tog Smyth 5 timmar per dag i en månad att sätta dit kristallerna. Även fast Paul har fått förfrågningar redan vill han inte sälja sitt verk än.

Lucka 3!


Michael nominerad till Amerikansk Grammy!

Best Male Pop Vocal Performance

"Haven't Met You Yet" -- Michael Bublé

"This Is It" -- Michael Jackson

"Whataya Want From Me" -- Adam Lambert

"Just The Way You Are" -- Bruno Mars

"Half Of My Heart -- John Mayer

Källa.

Quincy Jones om Michael Jackson: "Han var oerhört blyg"


Quincy Jones om Michael Jackson: "Han var oerhört blyg"

"The King of pop" må vara död men hans musik lever vidare.
Den 10 december kommer Michael Jacksons nästa album.
- När jag började jobba med Michael på solodebuten "Off the wall" satt han oftast gömd bakom soffan och sjöng med ryggen mot mig, säger Quincy Jones.

Michael Jacksons åttonde studioalbum har fått namnet "Michael". Första singeln "Hold my hand", ett samarbete med r 'n' b-stjärnan Akon spelades in 2007, men har uppdaterats av Akon till detta album.
Även artister som 50 Cent och Lenny Kravitz gästar olika spår på "Michael" som till största delen ska innehålla nyare inspelningar av Jackson, enligt skivbolaget.

"Bakom soffan"

Jazzmusikern och superproducenten Quincy Jones är trots att han vunnit 27 amerikanska Grammys mest känd som en av de viktigaste pusselbitarna i Jacksons tidiga karriär.
När Michael 1979 skulle ta steget från barnstjärna på Motown, till ung manlig popstjärna, så var det Quincy Jones som både skrev stora delar av materialet och producerade de tre första albumen.
Platta nummer två, "Thriller", är än i dag världens bäst säljande platta med sina 104 miljoner sålda exemplar.
- När jag började jobba med Michael på solodebuten "Off the wall" satt han oftast gömd bakom soffan och sjöng med ryggen mot mig. Han var oerhört blyg, säger Quincy om sina allra första arbetsdagar med Jackson.

"Var helt slut"

Quincy Jones som i dag hunnit bli 77 år tyckte det var viktigt att teamet kunde garva ihop trots långa pass i studion. För att nå dit hade han några minst sagt okonventionella metoder.
- Jag minns en gång när Rod Temperton (låtskrivaren till låten "Off the wall" red.anm) hade födelsedag. Vi hade varit i studion länge och var helt slut, så jag ringde in en prostituerad som dök upp med en stor stereo.
- Jag ljög till Michael och Rod att det var Stevie Wonders syster som ville spela upp en låt för oss. Vi rökte mycket på den tiden och när hon började spela upp låten tog hon av sig kläderna samtidigt.
- Michael sprang och gömde sig bakom soffan, han kunde inte alls hantera det som skedde. Rod däremot var halvvägs av med sina kläder under tiden, vi hade mycket kul och det är viktigt att ha det i en studio också, säger Quincy Jones.

"Fattade inte exakt"

Quincy arbetade också hårt för att uppfinna ett nytt uttryck för sångaren Michael. Förvandlingen handlade främst om hur Jackson melodiserade orden, med sina numera patenterade stön och udda fraseringar - samt hur texter om sex och svek skulle uttryckas av en ung man som i verkligheten var så skygg.
- Michael var mycket ung då vi gjorde "Off the wall". Många gånger fattade han inte exakt vad vi gjorde utan hängde bara på och gjorde som vi andra sa.
- Vi lärde honom ett helt nytt sätt att uttrycka sig på, under på Motown hade han varit fast i en annan stil, säger Quincy Jones.

"Det blev aldrig"

Hans papparoll till The King of pop varade Jacksons liv ut. Så här minns han det sista telefonsamtalet:
- Några dagar innan Michael dog var vi båda i London. Han ringde och ville komma upp till mitt hotell med sina barn, men det blev aldrig.
- Jag är oändligt tacksam över att jag fick se delar av hans fina inre, även om det var mycket jag varken såg eller förstod kring hans privatliv, säger han.

Källa: Expressen


LUCKA 2

LUCKA 1


JULKALENDER


Nu är det dags för Julkalender här på Bloggen!
Varje dag fram till Julafton kommer det gömma sig bilder, Video klipp och kanske mer bakom luckorna? Ni får se helt enkelt! Luckorna kommer öppnas 18.00 .

Finns det något speciellt ni skulle vilja hitta bakom? mejla!

Exklusivt Snipp: Michael Jackson – “Slave to the Rhythm”

KÄLLA: JACKSONTHRILL.SE


Tävla om The Experience hos Aftonbladet!

Tävlingen avgörs imorgon!

 

''Bok om Jacksons död släpps''

OUR KING

Michael Jacksons far, Joe Jackson och Leonard Rowe, en tidigare konsertarrangör, lanserade på torsdagen en kontroversiell bok som påstås avslöja sanningen bakom popstjärnans död, rapporterar Reuters. Boken som fått namnet: "What really happened to Michael Jackson, the king of pop:The evil side of the entertainment industry" hävdar att Jackson avsiktligen mördats av sin läkare Conrad Murray. Han skulle i sin tur, enligt boken, vara anlitad av konsertarrangören AEG Live.

Rowe ser kopplingar mellan Jacksons plötsliga död och hans värdefulla ägarandel i Beatlesmedlemmarna John Lennon och Paul McCartneys musikförlag och påstår sig ha konkreta bevis om en bakomliggande konspiration.

Boken som än så länge bara släppts på internet kommer att finnas i bokhandeln den 1 december.

Källa.

Ny Michael låt släppt på iTunes Ping

En ny Michael Jackson låt finns nu ute. Det är låten ”Much Too Soon” som även kommer att finnas med på det nya albumet som nu går att lyssna på under iTunes Ping. Låten spelades in under ”Thriller” eran och var en av Michael’s personliga favoriter.

Premiär för musikvideon ”Hold My Hand” 6 December

Jacksonthrill kan idag avslöja att musikvideon till Michael Jackson’sHold My Hand” har premiär på TV 6 December i USA. Så vem är det som får äran att trycka på knappen? Jo, Oprah! 6 Dec sänder nämligen Oprah sin show som helt och hållet kommer att handla om det kommande albumet ”Michael”.

Showen kommer bla att gästas av producenten Ted Riley som jobbat tillsammans med Michael under flera år. Ted Riley är även mannen som mixat ”Breaking News”. Men det tar inte slut där… Hela familjen ”Cascio” kommer även dom att delta i showen. Bröderna Cascio har tre spår på det nya ”Michael” albumet-”Breaking News”, ”Monster” och ”Keep Your Head Up.” Michael och bröderna Cascio hade en 20 år lång vänskap och Michael bodde hos bröderna, tillsammans med sina barn, under några månader.

Vi kan även avslöja att förutom premiärvisningen av videon för, Hold My Hand, så kommer Oprah även att visa aldrig tidigare utgivet videomaterial. Video från tiden då Michael bodde hos bröderna Cascio, samma tid som låtarna, Breaking News, Monster och Keep Your Head Up spelades in.

Källa: Jacksonthrill.se