Hjärtläkare om Murrays behandling: Vårdslös



Michael Jackson skulle ha överlevt om hans läkare Conrad Murray hade ringt larmnumret i stället för att påbörja hjärt-lungräddning.
Det hävdade ett expertvittne när dråprättegången i Los Angeles fortsatte i dag.
- Han hade ingen lämplig utrustning, sade hjärtläkaren Alon Steinberg.

Rättegången mot Michael Jacksons personlige läkare Conrad Murray är nu inne på sin tredje vecka. Läkaren står åtalad för dråp. Åklagarsidan hävdar att han gett sångaren en dödlig dos av narkosmedlet Propofol och brustit i övervakningen av sin patient.

På onsdagen vittnade expertvittnet och hjärtläkaren Alon Steinberg om att Murray uppträtt vårdslöst i sin behandling av Jackson. Enligt läkaren avvek Murrays behandling från standardproceduren på minst sex områden.
– Att ge Propofol är en extrem avvikelse i vården. Man lämnar inte deras sida… och man ska inte ge dem Propofol för att sova, sade Alon Steinberg enligt Sky News.

Hjärtläkaren var även kritisk till att Murray påbörjat hjärt-lungräddning medan Jacksons hjärta fortfarande slog. Han menade att läkaren borde ha ringt larmnumret omedelbart när han såg att popstjärnan inte andades – och att Jackson i så fall skulle ha överlevt.
– Det är logiskt riktigt att ringa 911 (larmnumret), han hade ingen lämplig utrustning och det hjälpte inte att vänta, sade Alon Steinberg enligt Sky News.

-Expressen.se




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: