MJ På Liseberg1988 besökte Michael Jackson Liseberg. Pelle Johannisson, marknadschef på nöjesparken, berättar om mötet med megastjärnan.
– Han var helt åkgalen.
1988 spelade Michael Jackson på Eriksberg i Göteborg. Marknadsstrategerna på Liseberg visste att megastjärnan älskade nöjesparker och gjorde allt för att få honom att besöka Liseberg.

 

– Vi kontaktade hans agenter och folk som fanns runtom honom. En journalist som jobbade på Göteborgs Posten hjälpte oss, berättar Pelle Johannisson.

 

Ända in i sista stund var det osäkert om Michael Jackson skulle dyka upp. Nöjesparken skulle öppna klockan tre på eftermiddagen och stjärnan anlände tillsammans med cirka hundra personer på förmiddagen.

 

– Jag minns att det var en fredag. De kom hit i bussar. Det var ett fruktansvärt mediepådrag, han var ju på toppen av sin karriär då. Fotograferna låg på taken runtomkring Liseberg.

 

Enligt Pelle Johannisson åkte stjärnan bland annat Lisebergsbanan, besökte Villa-upp-och-ner men hans favorit var berg och dalbanan lisebergsloopen. Den åkte han fem gånger i rad.

 

Efter tre-fyra timmar lämnade han Liseberg.

 

– Han tyckte att det var roligt och det var vackert väder den dagen. Det märktes att han tyckte om det, han var helt åkgalen.

 

-Svd.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: