Murray ställs inför rätta

Idag bestämde domaren i Los Angeles att Conrad Murray kommer att ställas inför rätta för vållande till annans död på Michael Jackson. Domaren höll ett 6-dagars långt förhör där mer än 20 vittnen kallades. Jacksonthrill har dag för dag sammanfattat vad som hänt i rätten. Om Murray fälls kan han maximalt få 4 års fängelse. Michael Jacksons fans har under flera månader jobbat dag och natt för att få anklagelserna ändrade till 2:a gradens mord. Att Murray ställs inför rätta är ett stort steg framåt men att anklagelserna bygger på vållande till annans död är vanvett.

 

Murray’s läkarlicens blev även indragen i Kalifornien. Murray har 24 timmar på sig att underätta  staterna Nevada och Texas att hans licens har blivit indragen. Med största sannolikhet så kommer de andra två staterna att följa efter och dra in licenserna dem också.

 

När rätten avslutade så bestämdes även en borgensumma för Conrad Murray. Hurvida Murray fick spendera natten i häkte eller inte är i skrivande stund oklart. 25 Januari 2011 kommer Murray formellt att anklagas för brottet och han får då uttala sig hurvida han anser sig skyldig, oskyldig, eller inget vill säga. Samma dag kommer domaren att fastställa ett datum för själva rättegången. Rättegången kommer sannolikt inte att börja förrän om 6 månader till ett år från och med nu. Rättvisa rör sig inte snabbt ..


Jacksonthrill kommer givetvis att fortsätta rapportera om fallet mot Conrad Murray, håll er till sidan för senaste nytt.


KÄLLA: JACKSONTRHILL.SE
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: