Murray överklagar



Domen blev hårdaste möjliga.

Michael Jacksons privata läkare Conrad Murray fick maxstraffet fyra års fängelse för att orsakat popstjärnans död.
Nu överklagar Murray domen, rapporterar nyhetsbyrån AP

Det var på tisdagskvällen svensk tid som domaren Michael Pastor offentliggjorde domen: Skandalläkaren Conrad Murray dömdes till fyra års fängelse efter att en enig jury funnit honom skyldig till att ha orsakat Michael Jacksons död.
Domare Pastor motiverade valet av maxstraff:
- Jackson dog inte på grund av en isolerad händelse. Han dog på grund av en helhet av omständigheter som är direkt orsakade av doktor Murray - på grund av en lång rad beslut som Murray fattade.
Nu rapporterar nyhetsbyrån AP att Conrad Murray överklagar domen. På fredagen lämnades alla nödvändiga papper in till domstolen i Los Angeles, men det är oklart på vilka grunder Murray hoppas kunna få minskat straff.

Conrad Murrays straff kommer automatiskt att halveras på grund av Kaliforniens överfulla fängelser, skriver AP vidare.
På tisdagen gjorde familjen Jacksons ett uttalande där de kallade domen "passande och befogad". Randy Jacksons lade också till:
- 100 år hade inte varit lång tid nog.
Domare pastor bestämde också att Conrad Murray ska betala ett skadestånd till Michael Jacksons familj. Hur stor summan blir ska beslutas vid en ny förhandling den 23 januari. Det är oklart om Murrays överklagande kommer att påverka datumet för den förhandlingen, skriver TT Spektra.
Michael Jackson gick bort den 25 juni 2009 i sviterna av en för hög dos av narkosmedlet propofol.
Han blev 50 år gammal.


-Expressen.se




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: