Mer konst avslöjas! [Del 1]Ett avgörande faktum: Jackson's konstsamling är inte konst av andra personer -- utan der är i huvudsak målningar som han gjort själv. Så hur ser konsten ut?

Igår, var LA Weekly först att besöka (tills nu) topphemliga Santa Monica Airport hangar som Jackson avnände som sin studio och konst magasin. Samlingen ägs nu av Brett-Livingstone Strong, som var Jackson's konst mentor genom åren, i samanband med Jackson's egendom.Även fast samlingen har fått konflikter och tvister om rättigheter, hävdar Strong att han arbetar med alla -- familjen, egendomen, likaså med andra - för att ställa ut och publicera så mycket av Jackson's konst som möjligt

Enligt Strong,  skapade han och Jackson en affärspartnerskap 1989, känt som Jackson-Strong alliance. De gav varje partner femtio-procent av aktierna i den andras konst. 2008, säger Strong, att Jackson bad hans advokat att hans kulle skriva över portionen av Jackson's konst till Strong. Nu, börjar Strong visa mer och mer av konsten med Jackson's dröm att organisera en museiutställningar.
För Jackson's konst, så är det som är upphängt nästan ingenting från samlingen, Strong uppskattar Jackson's totala produktion till 150 160 stycken. Några stora delar som hängt på väggen har blivit donerad till ett barnsjukhus förra Måndagen, tillsamans med skisser och dikter.

I allt av hans konst, dyker vissa saker upp flera gånger : stolar (oftast ganska barocka), grindar, nycklar och nummret 7. Hans porträtt av Bubblies, hans chimpans, visar ett apliknande ansikte försvinna in i en bekväm, utsmyckad fåtölj. "Han älskade stolar," säger Strong. "Han trodde stolar var tronder för de flesta män, kvinnor och barn, där de gjorde deras beslut om dagliga aktiviteter. Han inspererades av stolar. Istället för att bara göra ett porträtt av apan så satte han den i en stol. Och du ser, det är några sjuor -- för att han är de sjunde barnet.


Porträtt av Bubbles, Jackson's älskade chimpans.

-ohnotheydidnt.com

Del 2 kommer inom kort!

Skrivet av av: Anonym

wow så fint!

Datum: 2011-08-19 Tid: 20:16:32Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: